Laks i krydderlage
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Kog vandet op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande.
- Skær rødløg og fennikel i både, og lad dem koge i lagen i 5 minutter.
- Skær laksen i otte tykke skiver på skrå.
- Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 minutter.
- Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver, og snit forårsløgene fint.
- Tag fisken op af lagen, og hæld lagen fra grøntsagerne.
- Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden.
- Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.
Lakserognscreme:
- Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Vend lakserognen i cremen.
Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med lakserognscreme og godt brød.
Anden egnet fisk:
ørred
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
450-500 g laksefilet uden skind og ben
1½ liter vand
¾ dl hvidvinseddike
1½ tsk salt
1 tsk sukker
4 stilke estragon
10 peberkorn
2 rødløg
1 fennikel
2 æbler
900 g kogte nye kartofler
1 bundt forårsløg
1 spsk olivenolie
Lakserognscreme:
50 g lakse- el. ørredrogn
2 dl syrnet fløde 9%
revet skal af ½ usprøjtet citron
2-3 tsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
godt brød