Skip to main content

Laks i krydderlage

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kog vandet op med eddike, salt, sukker, estragon og peberkorn i en bred gryde eller pande.
  • Skær rødløg og fennikel i både, og lad dem koge i lagen i 5 minutter.
  • Skær laksen i otte tykke skiver på skrå.
  • Læg laksen ned i kogelagen, sluk for blusset, og lad fisken trække i lagen i 15 minutter.
  • Skær æblerne i både, kartoflerne i tykke skiver, og snit forårsløgene fint.
  • Tag fisken op af lagen, og hæld lagen fra grøntsagerne.
  • Vend de friske grøntsager og kartofler sammen med de kogte grøntsager på panden.
  • Tilsæt 1 spsk olivenolie, og varm hurtigt op.

Lakserognscreme:

  • Smag syrnet fløde til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • Vend lakserognen i cremen.

 

Anret grøntsager og kartofler på et fad, læg laksen ovenpå, og servér med lakserognscreme og godt brød.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


450-500 g laksefilet uden skind og ben
1½ liter vand
¾ dl hvidvinseddike
1½ tsk salt
1 tsk sukker
4 stilke estragon
10 peberkorn
2 rødløg
1 fennikel
2 æbler
900 g kogte nye kartofler
1 bundt forårsløg
1 spsk olivenolie

Lakserognscreme:
50 g lakse- el. ørredrogn
2 dl syrnet fløde 9%
revet skal af ½ usprøjtet citron
2-3 tsk citronsaft
salt og peber

Tilbehør:
godt brød