Skip to main content

Indbagt laks med spinat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur. 
  • Pluk spinaten, og skyl den grundigt.
  • Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen.
  • Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte. 
  • Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, der hvor snittene er.
  • Læg de fire stykker laks på en bageplade med bagepapir, og fordel spinaten oven på laksen.
  • Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks, og stop enderne ind under fisken.
  • Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 minutter ved 180 grader.

 

Courgette-tzatziki:

  • Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.
  • Riv courgetten groft, vend den i yoghurten, og smag til med salt og peber.

 

Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern. Servér med courgette-tzatziki og godt brød.

 

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer



4 laksesteaks uden skind og ben
4 butterdejsplader (frost)
500 g spinat
1 æggeblomme
frisk dild
1 rød peberfrugt i små tern
salt og peber

Courgette-tzatziki:

2 dl græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg
1 citron
1 stor courgette
salt og peber