Indbagt laks med spinat
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur.
- Pluk spinaten, og skyl den grundigt.
- Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen.
- Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
- Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, der hvor snittene er.
- Læg de fire stykker laks på en bageplade med bagepapir, og fordel spinaten oven på laksen.
- Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks, og stop enderne ind under fisken.
- Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 minutter ved 180 grader.
Courgette-tzatziki:
- Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.
- Riv courgetten groft, vend den i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern. Servér med courgette-tzatziki og godt brød.
Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!
Anden egnet fisk:
ørred
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
4 laksesteaks uden skind og ben
4 butterdejsplader (frost)
500 g spinat
1 æggeblomme
frisk dild
1 rød peberfrugt i små tern
salt og peber
Courgette-tzatziki:
2 dl græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg
1 citron
1 stor courgette
salt og peber