Skip to main content

Jomfruhummer med grønne asparges og aioli

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Persilleolie: Blend løg, hvidløg, citronsaft og olie til en fin pure. Tilsæt persille, blend til grov urteolie og smag til med salt og peber.

  • Aioli: Pulveriser de tørrede svampe, fx i en morter og bland i mayonnaisen med hvidløg og purløg. Smag til med salt og peber og lad aiolien trække i 15 minutter.

  • Læg jomfruhummerne på ryggen, halvér dem på langs med en tung, skarp kniv og fjern indvoldene bag hovedet.

  • Læg de halve jomfruhummere på en bageplade, kom ½ tsk. persilleolie på hver hale og grill i ovn eller på havegrill i ca. 1 minut.

  • Servér med dampede grønne asparges, krydderurter, aioli og brød.

Brugt i denne ret

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er…

Ingredienser

4 personer


12-16 jomfruhummere
16 grønne asparges
1 spsk olivenolie
5 g tørrede karl johan svampe
1 fed hvidløg
2 dl mayonnaise
2 spsk snittet purløg
Basilikum, purløg og dild
Salt og peber


Persilleolie:
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft eller god eddike
2 spsk olivenolie
¼ bundt persille
Salt og peber