Jomfruhummer med grønne asparges og aioli
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Persilleolie: Blend løg, hvidløg, citronsaft og olie til en fin pure. Tilsæt persille, blend til grov urteolie og smag til med salt og peber.
- Aioli: Pulveriser de tørrede svampe, fx i en morter og bland i mayonnaisen med hvidløg og purløg. Smag til med salt og peber og lad aiolien trække i 15 minutter.
- Læg jomfruhummerne på ryggen, halvér dem på langs med en tung, skarp kniv og fjern indvoldene bag hovedet.
- Læg de halve jomfruhummere på en bageplade, kom ½ tsk. persilleolie på hver hale og grill i ovn eller på havegrill i ca. 1 minut.
- Servér med dampede grønne asparges, krydderurter, aioli og brød.
Brugt i denne ret
Jomfruhummer
Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er…
Ingredienser
4 personer
12-16 jomfruhummere
16 grønne asparges
1 spsk olivenolie
5 g tørrede karl johan svampe
1 fed hvidløg
2 dl mayonnaise
2 spsk snittet purløg
Basilikum, purløg og dild
Salt og peber
Persilleolie:
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft eller god eddike
2 spsk olivenolie
¼ bundt persille
Salt og peber