Cassoulet af havkat og jomfruhummer
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær havkatfileten i 8 stykker i ens tykkelse.
- Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i 2-3 stykker på skrå.
- Bælg ærterne, og skær gulerødderne i 2-3 stykker på skrå.
- Skær det øverste stykke af løgtoppene, men behold lidt af det grønne, og skær løgene i kvarte.
- Varm olien op i en stor slip let-sauterpande, og steg fisk og jomfruhummerhaler.
- Flyt fisk og hummerhaler over på en tallerken, og svits asparges, gulerødder og løg på panden i 3 minutter.
- Læg fisk og hummerhaler ned mellem grøntsagerne, og tilsæt knust hvidløg, safran, hvidvin og bouillonterning, og kog i 3 minutter.
- Tilsæt fløde og ærter, og kog videre til saucen har en cremet konsistens.
Anret cassouleten på et fad, og servér med nye kartofler og godt brød.
Anden egnet fisk:
havtaskekæber
Andet egnet skaldyr:
rejer
Brugt i denne ret
Havkat
Den almindelige havkat kan kendes på, at kroppen har 10-15 mere eller…
Jomfruhummer
Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er…
Ingredienser
4 personer
500 g havkatfilet
8 jomfruhummerhaler uden skal
1 bundt grønne asparges
½ kg friske ærter i bælg
200 g små nye gulerødder
4 nye løg
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 knsp safran
½ dl hvidvin
1 hønsebouillonterning
1 dl piskefløde
Tilbehør:
nye kartofler
godt brød