Havkat og skaldyr bagt i kokosmælk
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær havkatfileten i 8 stykker.
- Skyl muslingerne i flere hold koldt vand, og smid de muslinger ud, som ikke lukker sig, når man banker dem ned i bordet.
- Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
- Læg fisk, muslinger, jomfruhummerhaler og grøntsager mellem hinanden i et mellemstort ildfast fad.
- Varm kokosmælken op i en gryde, sluk for blusset, og tilsæt limesaft, hvidløg, salt og peber.
- Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 minutter.
Æblevinaigrette:
- Skær chili og æbler i bittesmå tern, skær forårsløgene i skiver, og hak korianderen.
- Bland chili, æble, forårsløg og koriander med limesaft, olivenolie, salt og peber.
Servér fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.
Brugt i denne ret
Havkat
Den almindelige havkat kan kendes på, at kroppen har 10-15 mere eller…
Ingredienser
4 personer
400 g havkatfilet
200 g muslinger
4 jomfruhummerhaler med skal
1 løg
4 tomater
2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk
saft af 3 limefrugter
salt og peber
Æblevinaigrette:
1 rød chili
1 grønt æble
3 forårsløg
1 bundt koriander
saft af 3 limefrugter
1 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
jasminris