Kartoffelstegt multe med kantarelsauce
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær multefileten i 4 stykker.
- Smør multestykkerne med æggeblomme, og drys med hakkede krydderurter.
- Skræl kartoflerne. Skær nogle meget tynde skiver kartoffel med kartoffelskrælleren eller på rivejernet.
- Læg kartoffelskiverne taglagt oven på fisken, og tryk dem godt sammen på fisken.
- Varm olien op på en slip let-pande. Vend forsigtigt fisken med kartoffelsiden nedad på panden, og steg ved jævn varme, til kartoflerne er gyldenbrune og sprøde. Krydr med salt og peber, vend fisken om, og steg den 1 min.
Kantarelsauce:
- Hak skalotteløgene fint.
- Svits løgene i olien, tilsæt kantarellerne, og svits det hele et par min.
- Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
- Tilsæt hønsefond/bouillon, og kog også den ind til det halve.
- Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, og jævn saucen under omrøring.
- Tilsæt babyspinaten, og vend den rundt i saucen, til den lige akkurat falder sammen.
- Smag saucen til med salt og peber.
Servér den kartoffelstegte multe med kantarelsauce, kartofler og godt brød.
Tip: Kan du ikke skaffe friske kantareller, kan du bruge 200 g tørrede kantareller. Kom dem i en skål med vand, så det dækker, og lad dem udbløde i 30 min.
Tip: I stedet for multe kan du anvende pighvar eller slethvar.
Brugt i denne ret
Multe (Tyklæbet multe)
Den tyklæbede multe er en pigfinnefisk med to adskilte rygfinner - den…
Ingredienser
4 personer
600 g multefilet uden skind og ben
1 æggeblomme
2 spsk hakkede krydderurter fx bredbladet persille, kørvel, basilikum, estragon
1-2 store kartofler
1½ spsk raps- eller olivenolie
Kantarelsauce:
4 skalotteløg
1 spsk raps- eller olivenolie
600 g kantareller
2 dl hvidvin
½ liter hønsefond/bouillon
2 tsk majsstivelse
200 g babyspinat