Skindstegt multe med thaimarinade
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skrab skællene af fisken med en gaffel.
- Skær fisken i 4 ens stykker, og skær små snit i skindet.
- Varm olien op på en slip let-pande, og læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad – rør ikke ved fisken de første 2 minutter.
- Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden.
- Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend, og steg på den anden side i ca. 3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Hak ingefær og hvidløg fint.
- Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
- Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og rør ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade i.
- Skyl og tør salaten, snit den fint, og anret den på et fad.
- Skær tomaterne i tern, hak peanuts groft, og drys begge dele over salaten.
Anret den stegte fisk på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander. Servér med kogte ris.
Brugt i denne ret
Multe (Tyklæbet multe)
Den tyklæbede multe er en pigfinnefisk med to adskilte rygfinner - den…
Ingredienser
4 personer
600 g multefilet med skind
1 spsk rapsolie
salt og peber
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
½ chili
2 tsk rørsukker
2 spsk sojasauce
saft af 2 limefrugter
4 kafir-limeblade
1 salathoved
4 tomater
½ dl peanuts
1 lille bdt. frisk koriander
Tilbehør:
jasminris