Kipperscreme med dampet broccoli og saltet citron
0 min
Sådan gør du
Denne anretning er perfekt som appetizer inden forretten, til når du skal forkæle dine gæster eller bare vil sørge for noget hverdagsluksus.
Skær broccoli ud i mundrette buketter og damp dem kort i en gryde med lidt vand og et skud salt. De skal kun dampe kort, så de beholder masser af bid.
Dræn kippers godt for vand og fjern evt rester af finner. Kom hele kippersfileten op i en blender, sammen med æggeblomme, kapers og masser af saft fra citronen.
Blend det hele til en grov pure. Lad så blenderen køre, mens du tilsætter lidt olie af gange, ligesom hvis du lavede en mayo. Når alt olien er kørt i, skal cremen gerne være helt lind og tyk som en hummus. Smag til med lidt salt, sort peber og evt mere citronsaft.
Vend de dampede broccoli med det hakkede, saltede citron og anret ovenpå en god klat kipperscreme. Drys med hakkede nødder og krydderurter.
Opskriften er udviklet af Peter Nøhr, kok ved KOST.
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
1 stk broccoli
1 dåse kippers i vand
15 stk kapers
2 kogte æggeblommer
2 dl olivenolie
1 citron
1 håndfuld hakkede ristede hasselnødder
½ hakket saltet citron (du kan også bruge en almindelig citron)
1 håndfuld plukket dild
1 håndfuld plukket mynte