Skip to main content

Kørvelpandekager med fiskefars og rejer

Tid:
0 min

Sådan gør du

Pandekager:

  • Hak kørvelen, og kom kørvel, æg, salt, mel og mælk i en blender.
  • Blend, til dejen er glat og flot grøn.
  • Bag 4-5 pandekager af dejen i smør eller olie på en stor pande.
  • Hak rejerne groft, og bland dem i fiskefarsen.
  • Læg hver pandekage på et stykke folie, og smør pandekagen med fars.
  • Rul pandekagen sammen, rul folien stramt om pandekagen, og klem den sammen i enderne.
  • Læg rullerne i et ildfast fad, og fyld op med vand, så rullerne næsten er dækket.
  • Bag rullerne i ovnen i 17 minutter ved 175 grader.

 

Peberfrugtsauce:

  • Skær peberfrugter, tomater, chili og hvidløg i grove stykker.
  • Svits alle grøntsagerne i olivenolie i en gryde, og lad dem stege ved svag varme, til de er helt møre.
  • Blend til en cremet konsistens, og smag til med salt og peber.

 

Ristede skorzonerrødder:

  • Skræl skorzonerrødderne, skær dem i 3-4 stykker, og kom dem i en gryde med 2 dl mælk og vand, så det dækker.
  • Tilsæt salt, lad skorzonerrødderne koge i 5 minutter, og hæld derefter kogevandet fra.
  • Varm olivenolien op på en pande, og rist skorzonerødderne, til de er gyldne.
  • Tilsæt hakket persille, og krydr med salt og peber.

 

Skær kørvelpandekagerne i 3 stykker på skrå, så de kan stå op, og servér dem med peberfrugtsauce, ristede skorzonerrødder og godt brød.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer



Pandekager:
150 g rejer
400 g færdig fiskefars
1 bdt. kørvel
3 æg
¼ tsk salt
125 g hvedemel
3½ dl letmælk
1 spsk smør el. rapsolie til stegning

Peberfrugtsauce:

2 røde peberfrugter
5 tomater
2 chili
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber

Ristede skorzonerrødder:
8 skorzonerødder
2 dl letmælk
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
1 lille bdt. persille
salt og peber

Tilbehør:
godt brød