Kørvelpandekager med fiskefars og rejer
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Pandekager:
- Hak kørvelen, og kom kørvel, æg, salt, mel og mælk i en blender.
- Blend, til dejen er glat og flot grøn.
- Bag 4-5 pandekager af dejen i smør eller olie på en stor pande.
- Hak rejerne groft, og bland dem i fiskefarsen.
- Læg hver pandekage på et stykke folie, og smør pandekagen med fars.
- Rul pandekagen sammen, rul folien stramt om pandekagen, og klem den sammen i enderne.
- Læg rullerne i et ildfast fad, og fyld op med vand, så rullerne næsten er dækket.
- Bag rullerne i ovnen i 17 minutter ved 175 grader.
Peberfrugtsauce:
- Skær peberfrugter, tomater, chili og hvidløg i grove stykker.
- Svits alle grøntsagerne i olivenolie i en gryde, og lad dem stege ved svag varme, til de er helt møre.
- Blend til en cremet konsistens, og smag til med salt og peber.
Ristede skorzonerrødder:
- Skræl skorzonerrødderne, skær dem i 3-4 stykker, og kom dem i en gryde med 2 dl mælk og vand, så det dækker.
- Tilsæt salt, lad skorzonerrødderne koge i 5 minutter, og hæld derefter kogevandet fra.
- Varm olivenolien op på en pande, og rist skorzonerødderne, til de er gyldne.
- Tilsæt hakket persille, og krydr med salt og peber.
Skær kørvelpandekagerne i 3 stykker på skrå, så de kan stå op, og servér dem med peberfrugtsauce, ristede skorzonerrødder og godt brød.
Brugt i denne ret
Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
4 personer
Pandekager:
150 g rejer
400 g færdig fiskefars
1 bdt. kørvel
3 æg
¼ tsk salt
125 g hvedemel
3½ dl letmælk
1 spsk smør el. rapsolie til stegning
Peberfrugtsauce:
2 røde peberfrugter
5 tomater
2 chili
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
Ristede skorzonerrødder:
8 skorzonerødder
2 dl letmælk
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
1 lille bdt. persille
salt og peber
Tilbehør:
godt brød