Skip to main content

Krabbe med æblesalat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Det ene æble skæres i små tern og vendes med 2 spsk. citronsaft.

  • Rødløg, chili og persille hakkes fint og tilsættes. Blandingen smages til med salt, peber og knust hvidløg. Trækker tildækket på køl til servering.

  • Det andet æble skrælles, skæres i grove stykker og lægges i en gryde med 1/2 dl. vand samt 2 spsk. citronsaft. Lad det simre under låg ved svag varme til æblerne er møre - ca. 10 min. Væden hældes fra, og æblerne presses gennem en si til en fin puré.

  • Puréen smages til med finthakket dild samt salt og peber. De optøede krabbeklør anrettes med tyndtskårne æbleskiver, puréen og de marinerede æbler samt brøndkarse.

  • Serveres med lunt brød og smør.

    Opskriften er udlånt af Royal Greenland.

Brugt i denne ret

Taskekrabbe

Taskekrabben har et bredt, ovalt, fladt skjold med afrundede takker på…

Ingredienser

4 personer


8 klør fra f.eks. snekrabbe, taskekrabbe eller kongekrabbe
2 æbler, gerne El-star el. Jonagold
1 citron
1/2 rødløg
1/2 rød chili
2 stilke bredbladet persille
2 stilke dild, kan udelades
2 fed hvidløg
Brøndkarse
Salt og friskkværnet peber

Brød og smør