Skip to main content

Luksusfrikadeller med røget laks og krydderurter

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær fisken i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Mix dem sammen med saltet til en jævn masse. Tilsæt fløden mens der mixes.
  • Kom fiskefarsen op i en skål og rør de øvrige ingredienser i.
  • Lad farsen hvile i køleskab ½ time, og steg derefter små frikadeller i en blanding af smør og olie.

Server med hjemmelavet remoulade og nye kogte kartofler.

Tip: Tag laksen og krydderurterne ud af opskriften, og du har en opskrift på 'almindelige' fiskefrikadeller.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

6 personer


400 g torsk eller lyssejfilet
1 tsk salt
peber
1 dl fløde
100 g røget laks skåret i meget små tern
1 æg
2 spsk majsstivelse (maizena)
1-2 hakkede forårsløg eller 1 spsk revet almindelig revet løg
2 spsk dild
2 spsk persille
en blanding af smør og olie til stegning

Tilbehør: Hjemmelavet remoulade (se opskrift her)