Luksusfrikadeller med røget laks og krydderurter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær fisken i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Mix dem sammen med saltet til en jævn masse. Tilsæt fløden mens der mixes.
- Kom fiskefarsen op i en skål og rør de øvrige ingredienser i.
- Lad farsen hvile i køleskab ½ time, og steg derefter små frikadeller i en blanding af smør og olie.
Server med hjemmelavet remoulade og nye kogte kartofler.
Tip: Tag laksen og krydderurterne ud af opskriften, og du har en opskrift på 'almindelige' fiskefrikadeller.
Brugt i denne ret
Torsk
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…
Ingredienser
6 personer
400 g torsk eller lyssejfilet
1 tsk salt
peber
1 dl fløde
100 g røget laks skåret i meget små tern
1 æg
2 spsk majsstivelse (maizena)
1-2 hakkede forårsløg eller 1 spsk revet almindelig revet løg
2 spsk dild
2 spsk persille
en blanding af smør og olie til stegning
Tilbehør: Hjemmelavet remoulade (se opskrift her)