Skip to main content

Lyssejfilet med saltede kartofler, rouille og appelsindampet fennikel

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Læg kartoflerne i en stor gryde i et jævnt lag. Hæld vand og havsalt over. Dæk til med et låg.

  • Kog kartoflerne møre ved svag varme. Hæld vand og salt fra.

  • Sæt gryden på blusset igen på laveste varme uden låg og damp/tør kartoflerne. De bliver helt hvide, når de er tørre.

  • Skær toppen af fennikelen og fjern det yderste lag. Gem det grønne fra toppen til pynt.

  • Skyl fennikelerne og skær dem i både.

  • Vask den ene appelsin og skær den i skiver.

  • Læg fennikelbådene i en gryde sammen med koriander, laurbær og appelsinskiver.

  • Pres saften fra den anden appelsin over indholdet i gryden. Krydr med salt og peber.

  • Læg låg på gryden og tænd for varmen.

  • Damp fennikel m.m. i cirka 10 minutter.

  • Stød tørret chili, hvidløg, havsalt og brødkrumme i en morter.

  • Tilsæt udrørt safran og æggeblommer og rør godt sammen.

  • Tilsæt olivenolie i en tynd stråle imens der røres kraftigt.

  • Server rouillen som tilbehør til fisken.

  • Pensl lyssejfileterne med olie og krydr med salt og peber.

  • Opvarm en grillpande (eller grill).

  • Steg fisken på skindsiden i 4-5 minutter. Tryk fisken ned med en palet.

  • Vend fisken og steg videre i et par minutter.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Brugt i denne ret

Lyssej (Lubbe)

Lubben minder meget om sej og torsk og kaldes også lyssej. Den kan kendes…

Ingredienser

4 personer


  • 450 g lyssejfilet
  • Salt
  • Peber
  • Olie til stegning

SALTKOGTE KARTOFLER

  • 1 kg små kartofler vaskede
  • 1 dl havsalt
  • Vand

APPELSINDAMPET FENNIKEL

  • 2 stk fennikel
  • 2 stk laurbærblade
  • ½ spsk koriander hel
  • 2 stk appelsiner
  • Salt
  • Peber

ROUILLE

  • 2 stk chili tørrede
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Brødkrumme (el. 1 skive brød)
  • 1 tsk safran udrørt i kogende vand (0,5 dl)
  • 2 stk æggeblommer pasteuriserede
  • 4 spsk olivenolie