Skip to main content

Mørksej med hyldeblomst-spidskål

Tid:
0 min

Sådan gør du

Hyldeblomst-spidskål:

  • Vend spidskålen med 2 tsk fint salt, og lad den trække ca. 15 minutter, til den falder sammen.
  • Kog imens hyldeblomstsaft og citronskal ind til sirupskonsistens.
  • Skyl saltet af kålen, og pres vandet ud.
  • Vend kålen i siruppen, og pynt med hakket fennikeltop eller dild.

 

Fisk:

  • Del fisken i passende stykker.
  • Rør sesamfrø og kokosmel sammen med lidt salt og peber.
  • Vend først fisken i sammenpisket æg og derefter i sesam-kokos-blandingen.
  • Steg fisken på en slip let-pande i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-5 minutter på hver side.

 

Servér med hyldeblomst-spidskål og nye kartofler.

Brugt i denne ret

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…

Ingredienser

4 personer


Fisk mm.:
500-600 g mørksej
½ dl sesamfrø
½ dl kokosmel
1 æg

Hyldeblomst-spidskål:
1 spidskål i tynde strimler
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal fra 1 økologisk citron
hakket fennikeltop el. lidt dild

Tilbehør:
nye kartofler