Mørksej med hyldeblomst-spidskål
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Hyldeblomst-spidskål:
- Vend spidskålen med 2 tsk fint salt, og lad den trække ca. 15 minutter, til den falder sammen.
- Kog imens hyldeblomstsaft og citronskal ind til sirupskonsistens.
- Skyl saltet af kålen, og pres vandet ud.
- Vend kålen i siruppen, og pynt med hakket fennikeltop eller dild.
Fisk:
- Del fisken i passende stykker.
- Rør sesamfrø og kokosmel sammen med lidt salt og peber.
- Vend først fisken i sammenpisket æg og derefter i sesam-kokos-blandingen.
- Steg fisken på en slip let-pande i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-5 minutter på hver side.
Servér med hyldeblomst-spidskål og nye kartofler.
Brugt i denne ret
Mørksej
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…
Ingredienser
4 personer
Fisk mm.:
500-600 g mørksej
½ dl sesamfrø
½ dl kokosmel
1 æg
Hyldeblomst-spidskål:
1 spidskål i tynde strimler
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal fra 1 økologisk citron
hakket fennikeltop el. lidt dild
Tilbehør:
nye kartofler