Skip to main content

Ovnbagt laksefilet

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg laksefileten i et stort ildfast fad. 
  • Hak fennikelfrøene med en kniv, eller stød dem groft i en morter.
  • Pensl laksen med olie, og drys med fennikelfrø, peber og salt.
  • Bag laksen 20 minutter i ovnen.

Forårssalat:

  • Skyl og tør spinaten, og kom den i en stor skål.
  • Skær radiser og forårsløg i skiver, og drys over spinaten.
  • Bælg ærterne, og drys over.

Grøn dressing:

  • Blend syrnet fløde med krydderurter til en lysegrøn dressing.
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér laks og forårssalat med grøn dressing, kartofler og godt brød.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

6 personer



1 laksefilet, ca. 1 kg
½ tsk fennikelfrø
1 spsk raps- el. olivenolie
½ tsk groftkværnet peber
1 tsk salt

Forårssalat: 
300 g babyspinat
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
½ kg friske ærter i bælg

Grøn dressing:
4 dl syrnet fløde 9%
1 bdt. dild
1 bdt. purløg
1 håndfuld persille
salt og peber

Tilbehør:
nye kartofler
godt brød