Ovnbagt laksefilet
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg laksefileten i et stort ildfast fad.
- Hak fennikelfrøene med en kniv, eller stød dem groft i en morter.
- Pensl laksen med olie, og drys med fennikelfrø, peber og salt.
- Bag laksen 20 minutter i ovnen.
Forårssalat:
- Skyl og tør spinaten, og kom den i en stor skål.
- Skær radiser og forårsløg i skiver, og drys over spinaten.
- Bælg ærterne, og drys over.
Grøn dressing:
- Blend syrnet fløde med krydderurter til en lysegrøn dressing.
- Smag til med salt og peber.
Servér laks og forårssalat med grøn dressing, kartofler og godt brød.
Anden egnet fisk:
ørred
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
6 personer
1 laksefilet, ca. 1 kg
½ tsk fennikelfrø
1 spsk raps- el. olivenolie
½ tsk groftkværnet peber
1 tsk salt
Forårssalat:
300 g babyspinat
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
½ kg friske ærter i bælg
Grøn dressing:
4 dl syrnet fløde 9%
1 bdt. dild
1 bdt. purløg
1 håndfuld persille
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler
godt brød