Krydderurte-fiskefrikadeller
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Fiskekødet mixes sejt i en foodprocessor sammen med saltet.
- 1 æg ad gangen tilsættes mens foodprocessoren kører rundt.
- Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal. Kør igen mens fløden hældes i i en tynd stråle.
- Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
- Frikadellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120 grader. Ønsker du et flot grill-mønster, så steg herefter fiskefrikadellerne 1 min. på hver side på en varm grill-pande. Ønsker du ikke at bruge ovn, så steg fiskefrikadellerne 4-5 min. på hver side på en slip let-pande i gyldent smør tilsat lidt olie.
- Anret krydderurte-fiskefrikadellerne med en grov remoulade (f.eks. hjemmelavet - se opskrift her), og eventuelt på spid med grillet chilipølse (f.eks. chorizo) imellem.
Tip: Servér f.eks. frikadellerne med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
250 g laksekød
250 g torskekød eller lyssej
2 tsk salt
peber
2 æg
2 spsk hvedemel
1 bundt dild
1 bundt purløg
10 g kapers
skal af 1 citron
3 dl fløde