Skip to main content

Krydderurte-fiskefrikadeller

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Fiskekødet mixes sejt i en foodprocessor sammen med saltet.
  • 1 æg ad gangen tilsættes mens foodprocessoren kører rundt.
  • Stop og tilsæt hvedemel, krydderurter, peber, kapers og reven citronskal. Kør igen mens fløden hældes i i en tynd stråle.
  • Farsen formes med en ske (som dyppes i varmt vand).
  • Frikadellerne lægges på en bageplade og bages i ovnen i 10 min. ved 120 grader. Ønsker du et flot grill-mønster, så steg herefter fiskefrikadellerne 1 min. på hver side på en varm grill-pande. Ønsker du ikke at bruge ovn, så steg fiskefrikadellerne 4-5 min. på hver side på en slip let-pande i gyldent smør tilsat lidt olie.  
  • Anret krydderurte-fiskefrikadellerne med en grov remoulade (f.eks. hjemmelavet - se opskrift her), og eventuelt på spid med grillet chilipølse (f.eks. chorizo) imellem.

Tip: Servér f.eks. frikadellerne med en salat af meget tynde gulerodsstænger vendt med lidt nøddeolie, limesaft, dild, salt og peber.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


250 g laksekød
250 g torskekød eller lyssej
2 tsk salt
peber
2 æg
2 spsk hvedemel
1 bundt dild
1 bundt purløg
10 g kapers
skal af 1 citron
3 dl fløde