Skip to main content

Rejecocktail med hummermayo, syltede sennepsfrø, rødløg og hvide asparges

Tid:
0 min

Sådan gør du

Hummermayo

  • Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
  • Olien tilsættes derefter langsomt mens blenderen kører

Syltede sennepskorn

  • Giv ingredienserne et opkog.
  • Hæld på et patentglas og lad trække i to dage.

Syltede hvide asparges

  • Skræl de hvide asparges.
  • Lagen koges op og hældes over de hvide asparges.
  • Lad trække i 24 timer.

Syltede rødløg

  • Rødløgene pilles og skæres i tynde både.
  • Lagen koges op og hældes over rødløgene.
  • Lad trække i 12 timer.

Smilende vagtelæg

  • Kog vand op i en gryde med rigelig salt.
  • Læg æggene ned i gryden og kog dem i 2,5 minut.
  • Hæld derefter straks koldt vand i gryden og kort efter er de klar til at blive pillet.

Anretning

Læg feldsalat i bunden af en renset kammuslingeskal.

Anret rejer ned i skallen sammen med cherrytomater og vagtelæg.

Syltede rødløg, sennepskorn og asparges kommes ovenpå.

Til sidst pyntes retten med hummermayo.

Serveres med et godt stykke brød og en citronbåd.

– Velbekomme

 

Opskrift venligst udlånt af Launis.

Brugt i denne ret

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…

Ingredienser

4 personer


500 g koldtvandsrejer eller Chilerejer

En bakke cherrytomater, skyllet og skåret i kvarte både

En bakke feldsalat, skyllet

8 vagtelæg

 

Hummermayo
50 g hummerfond
50 g tomatkompot
50 g æggeblommer
20 g hvidvinseddike
350 g neutral olie

Syltede sennepskorn
50 g sennepskorn
200 g eddike
50 g vand

Syltede hvide asparges
500 g hvide asparges

Syltelage
350 g æbleeddike
350 g sukker
350 g vand
50 g frisk estragon
10 g salt
 4 stk. laurbærblade

Syltede rødløg
 5 stk. rødløg

Syltelage
250 g eddike
250 g sukker
250 g vand
20 g salt