Rejecocktail med hummermayo, syltede sennepsfrø, rødløg og hvide asparges
0 min
Sådan gør du
Hummermayo
- Alle ingredienser på nær neutral olie blendes sammen.
- Olien tilsættes derefter langsomt mens blenderen kører
Syltede sennepskorn
- Giv ingredienserne et opkog.
- Hæld på et patentglas og lad trække i to dage.
Syltede hvide asparges
- Skræl de hvide asparges.
- Lagen koges op og hældes over de hvide asparges.
- Lad trække i 24 timer.
Syltede rødløg
- Rødløgene pilles og skæres i tynde både.
- Lagen koges op og hældes over rødløgene.
- Lad trække i 12 timer.
Smilende vagtelæg
- Kog vand op i en gryde med rigelig salt.
- Læg æggene ned i gryden og kog dem i 2,5 minut.
- Hæld derefter straks koldt vand i gryden og kort efter er de klar til at blive pillet.
Anretning
Læg feldsalat i bunden af en renset kammuslingeskal.
Anret rejer ned i skallen sammen med cherrytomater og vagtelæg.
Syltede rødløg, sennepskorn og asparges kommes ovenpå.
Til sidst pyntes retten med hummermayo.
Serveres med et godt stykke brød og en citronbåd.
– Velbekomme
Opskrift venligst udlånt af Launis.
Brugt i denne ret
Reje (Koldtvands)
Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…
Ingredienser
4 personer
500 g koldtvandsrejer eller Chilerejer
En bakke cherrytomater, skyllet og skåret i kvarte både
En bakke feldsalat, skyllet
8 vagtelæg
Hummermayo
50 g hummerfond
50 g tomatkompot
50 g æggeblommer
20 g hvidvinseddike
350 g neutral olie
Syltede sennepskorn
50 g sennepskorn
200 g eddike
50 g vand
Syltede hvide asparges
500 g hvide asparges
Syltelage
350 g æbleeddike
350 g sukker
350 g vand
50 g frisk estragon
10 g salt
4 stk. laurbærblade
Syltede rødløg
5 stk. rødløg
Syltelage
250 g eddike
250 g sukker
250 g vand
20 g salt