Restaurant Nögens sildeschnitzel
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Sild
- Paner sildefileterne i mel, æg og rasp (de må gerne dobbeltpaneres, så de får en ekstra gang i æg og rasp)
- Varm olien op til 180 ◦C i en gryde
- Friter sildefileterne en efter en op til servering
Brunet smørsauce med fyld
- Brun smørret i en gryde og sigt derefter vallen fra
- Orden ribsene og vask dem
- Vend derefter ribsene i sukker og lad dem trække i køleskabet til dagen efter
Syltede stikkelsbær og sennepskorn
- Kog sukker, lagereddike, vand, laurbærblade og peberkorn sammen
- Del derefter lagen i to
- Hæld den ene del lage over stikkelsbærrene
- Kog sennepskornene i vand og sigt derefter vandet fra
- Hæld den anden del syltelage over sennepskornene
Til servering
- Hak dild og skalotteløg fint
- Put syltede sennepskorn, kapers og rysteribs i det brunede smør, men gem gerne lidt ribs til anretning
- Anret den friterede sild med stikkelsbær, de gemte rysteribs og evt. engsyre
- Kom den brunede smørsauce over silden til allersidst så paneringen ikke bliver blød
Tip
Ramsløgs kapers plukkes sidst i ramsløg sæsonen. Vend 500 g ramsløgs kapers vendes med 300 g salt og hengemmes i køleskabet i en måned. Herefter syltes de i en kold syltelage på 500 g æblecidereddike og 500 g sukker.
Du kan være heldig at finde ramsløgs kapers i speciale butikker.
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
Sild
- 4 dobbelt sildefileter[1]
- 200 g hvedemel
- 200 g æggehvider
- 200 g panko rasp
- Fritureolie til stegning
Brunet smørsauce med fyld
- 250 g smør
- 100 g friske ribs
- 40 g sukker
Syltede stikkelsbær og sennepskorn
- 200 g sukker
- 2 dl lagereddike
- 2 dl vand
- Laurbærblade og peberkorn
- 100 g friske stikkelsbær
- 50 g sennepskorn
Til servering
- Et bundt dild
- Skalotteløg
- Evt. engsyre
- Ramsløg kapers eller alm. kapers (se tip i bunden)
[1] Bed fiskehandleren om at skære butterflysild