Skip to main content

Restaurant Nögens sildeschnitzel

Tid:
0 min

Sådan gør du

Sild

  • Paner sildefileterne i mel, æg og rasp (de må gerne dobbeltpaneres, så de får en ekstra gang i æg og rasp)
  • Varm olien op til 180 C i en gryde
  • Friter sildefileterne en efter en op til servering

Brunet smørsauce med fyld

  • Brun smørret i en gryde og sigt derefter vallen fra
  • Orden ribsene og vask dem
  • Vend derefter ribsene i sukker og lad dem trække i køleskabet til dagen efter

Syltede stikkelsbær og sennepskorn

  • Kog sukker, lagereddike, vand, laurbærblade og peberkorn sammen
  • Del derefter lagen i to
  • Hæld den ene del lage over stikkelsbærrene
  • Kog sennepskornene i vand og sigt derefter vandet fra
  • Hæld den anden del syltelage over sennepskornene

Til servering

  • Hak dild og skalotteløg fint
  • Put syltede sennepskorn, kapers og rysteribs i det brunede smør, men gem gerne lidt ribs til anretning
  • Anret den friterede sild med stikkelsbær, de gemte rysteribs og evt. engsyre
  • Kom den brunede smørsauce over silden til allersidst så paneringen ikke bliver blød

Tip

Ramsløgs kapers plukkes sidst i ramsløg sæsonen. Vend 500 g ramsløgs kapers vendes med 300 g salt og hengemmes i køleskabet i en måned. Herefter syltes de i en kold syltelage på 500 g æblecidereddike og 500 g sukker.

 

Du kan være heldig at finde ramsløgs kapers i speciale butikker. 

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


Ingredienser

 

 

Sild

  • 4 dobbelt sildefileter[1]
  • 200 g hvedemel
  • 200 g æggehvider
  • 200 g panko rasp
  • Fritureolie til stegning

 

 

Brunet smørsauce med fyld

  • 250 g smør
  • 100 g friske ribs
  • 40 g sukker

 

 

Syltede stikkelsbær og sennepskorn

  • 200 g sukker
  • 2 dl lagereddike
  • 2 dl vand
  • Laurbærblade og peberkorn
  • 100 g friske stikkelsbær
  • 50 g sennepskorn 

 

 

Til servering

  • Et bundt dild
  • Skalotteløg
  • Evt. engsyre
  • Ramsløg kapers eller alm. kapers (se tip i bunden)

 


[1] Bed fiskehandleren om at skære butterflysild