Skip to main content

Rødspætter med grov remoulade

Tid:
0 min

Sådan gør du

Kartofler:

  • Kog kartoflerne ca. 18 minutter i usaltet vand, og afdryp.
  • Tilsæt olie, friskplukket timian, dild og groft salt, og vend det hele rundt.

 

Grov remoulade:

  • Bland gulerødder, peberfrugt, æbler, broccoli, blomkål og de syrlige agurker i en skål.
  • Bland skyr, karry, gurkemeje, groft salt og peber sammen i en anden skål.
  • Vend det hele sammen, og smag til med væden fra de syrlige agurker.

 

Rødspættefileter:

  • Skyl og tør fiskene med køkkenrulle.
  • Vend først fiskene i fuldkornsmel, så i æg og til sidst i fuldkornsrasp – husk at panere begge sider.
  • Steg rødspætterne på en slip let-pande i en blanding af smør og olie, til de er gennemstegte, ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.

 

Så er der fiskefilet med remoulade og kartofler – bare lidt bedre.

 

Tip: Tilsæt evt. friske krydderurter som basilikum, dild eller persille til remouladen.

Opskrift og billede er udlånt fra Nøglehullet.

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer


Kartofler:
1 kg kartofler
1½ spsk koldpresset raps-/olivenolie
½ bdt. timian
½ bdt. dild
1½ tsk groft salt

Grov remoulade:
2 gulerødder, små tern
1 grøn peberfrugt, små tern
2 æbler, små tern
250 g broccoli, delt i små buketter
250 g blomkål, delt i små buketter
1 dl syrlige agurker, grofthakkede
2-3 dl skyr
2 spsk karry
1 spsk gurkemeje
1 tsk groft salt
peber
1 spsk væde fra syltede agurker

Rødspættefileter:
12 rødspættefileter (ca. 600 g), bestil dem som kvarte og uden skind
100 g fuldkornsmel
2 æg
100 g fuldkornsrasp
1 spsk smør og 1 spsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
1 tsk groft salt
peber

Tilbehør:
1 citron i både