Skip to main content

Skindstegt laks med tabbouleh og artiskokcreme

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Laksestykkerne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.

  • Varm en pande op og tilsæt lidt olie. Når panden er brandvarm steges laksestykkerne med skindsiden nedad først, vend derefter og evt. lidt på siderne undervejs. Laksestykkerne steges i ca. 8-10 minutter i alt.

  • Speltkernerne koges (simrer) i rigelig letsaltet vand i 20-25 minutter. Herefter afkøles de helt.

  • Rødløg og tomater skæres i tern. De friske krydderurter (mængde efter behov) hakkes groft. Grønt, krydderurter og afkølet perlespelt vendes forsigtigt med salt, peber, olivenolie og lidt citronsaft. 

  • Artiskokstykkerne drænes for olie og blendes med creme fraiche, salt og peber.

  • Server med artiskokcreme i bunden, herefter tabbouleh og til sidst det sprødstegte laksestykke med et lille stykke citron ved siden af.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


  • 560 g laks
  • Olie til stegning
  • 300 g speltkerner
  • 1 stk. rødløg
  • 150 g cherrytomater
  • Bredbladet persille
  • Frisk basilikum
  • Frisk dild
  • Citron
  • Olivenolie
  • Salt/peber
  • 300 g marinerede artiskokker
  • 6 spsk. creme fraiche 18%