Slagskibs-sushi
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Klip hvert stykke tang i fem brede bånd.
- Skær laksen i tynde strimler.
- Tryk risene sammen i hånden til 20 små boller. Skyl hånden i koldt vand mellem hver bolle, så risene ikke hænger fast i fingrene.
- Rul et tangbånd om hver risbolle, og brug et enkelt kogt riskorn til at "lime" båndet sammen med.
- Fyld laksestrimler, rogn eller rejer i den skål, tangbåndet danner på hver sushi.
- Drys evt. med fintsnittet forårsløg.
Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i 24 timer.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Reje (Koldtvands)
Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…
Ingredienser
4 personer
Opskriften rækker til 20 stk.
50 g laksefilet uden skind og ben
100 g stenbider-, lakse- og/el. ørredrogn
50 g pillede rejer
4 stykker tang
200 g kogte sushiris (se opskrift under Sushitips)
evt. 1 forårsløg