Skip to main content

Spicy spætte med bagte søde kartofler og tomatspyd

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne, halver dem og sæt dem i lidt salt i et ildfast fad. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 min. (til de er bløde, når du trykker på siden)
  • Alle krydderierne kommes i en morter og mases.
  • Bland krydderiblandingen med rugmel på en tallerken og vend rødspætterne i blandingen.
  • Rødspætterne steges i smør på en pande i ca. 5 min. på hver side. Læg først spætterne på panden, når smørret er bruset af, og skru derefter komfuret ned på middel varme. Steg med den blå side nedad først.
  • Sæt tomaterne på rosmarinkviste som var det grillspyd, og bag dem i ovnen i ca. 5 min. på 200 grader.
  • Skær limen i både og server som det syrlige twist til den stegte spætte, tomatspyd og søde kartofler.


Opskriften er udarbejdet af Lars Kubert, Kuberts Fisk, Nykøbing Sjælland

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

2 personer


2 flåede rødspætter
2 store søde kartofler
1 spsk. spidskommen
1 spsk. tørret knust chili
1 spsk. hviløgspulver
1 tsk. kværnet peber
1/2 tsk. groft salt
2 spsk. rugmel
1 bakke cherrytomater
4 stængler rosmarin
smør til stegning
1 lime