Skip to main content

Stegte rødspættefileter med pesto

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Hak basilikum og persille groft. Kom det i en blender og blend det groft sammen med olie. Tilsæt pinjekerner og parmesanost. Blend det sammen og smag til med salt og peber.
  • Lav et lille snit på midten af rødspættefileten, på kødsiden, uden at skære igennem.
  • Læg rødspættefiletere på et stykke bagepapir og smør dem med 1 tsk. pesto på begge sider. Læg nogle basilikumsblade på fisken og fold den sammen.
  • Steg fisken på en varm pande i olie eller smør i ca. 1 minut på hver side, indtil den er gylden og sprød.
  • Anret fisken med lidt ekstra pesto, dampede grønne asparges og basilikumsblade.



Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer


400 g rødspættefileter
2 spsk basilikumpesto
16 blade basilikum
2 spsk olivenolie eller smør
Salt og peber
300 g grønne asparges



Pesto:
1 bundt basilikum
1/2 bundt bredbladet persille
2 dl olivenolie
50 g pinjekerner, ristede
80 g parmesan, revet
Salt og peber