Skip to main content

Rødspættefilet med persillesauce

Tid:
0 min

Sådan gør du

Fisk:

  • Skyl rødspættefileterne i koldt vand, og vend dem i rugmel, tilsat salt og peber.
     
  • Steg fiskefiletern på en slip let-pande i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-4 minutter på hver side.

 

Persillesauce:

  • Kom smørret i en gryde sammen med halvdelen af mælken, og kop op.
     
  • Ryst en jævning af hvedemel og den resterende mælk, og tilsæt den under omrøring til den kogende mælk.
     
  • Kog saucen godt igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.
     
  • Vend persillen i saucen lige inden servering.

 

Servér de lækre rødspættefileter med persillesauce, nye kartofler, dampet broccoli og citronbåde.

 

Tip: Prøv hel rødspætte! Steg dem i 5-6 minutter på hver side.

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer


Fisk mm.:
500-600 g rødspættefilet
1 dl rugmel

Persillesauce:
15 g smør
4 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 bdt. hakket persille

Tilbehør:
nye kartofler
dampet broccoli
1 citron i både