Rødspættefilet med persillesauce
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Fisk:
- Skyl rødspættefileterne i koldt vand, og vend dem i rugmel, tilsat salt og peber.
- Steg fiskefiletern på en slip let-pande i gyldent smør tilsat rapsolie, 3-4 minutter på hver side.
Persillesauce:
- Kom smørret i en gryde sammen med halvdelen af mælken, og kop op.
- Ryst en jævning af hvedemel og den resterende mælk, og tilsæt den under omrøring til den kogende mælk.
- Kog saucen godt igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.
- Vend persillen i saucen lige inden servering.
Servér de lækre rødspættefileter med persillesauce, nye kartofler, dampet broccoli og citronbåde.
Tip: Prøv hel rødspætte! Steg dem i 5-6 minutter på hver side.
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
4 personer
Fisk mm.:
500-600 g rødspættefilet
1 dl rugmel
Persillesauce:
15 g smør
4 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 bdt. hakket persille
Tilbehør:
nye kartofler
dampet broccoli
1 citron i både