Dampet rødspætte med løg, figner og squash
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær kartofler i både og bland dem med en marinade af olie og grofthakket persille (et bundt).
- Hæld kartoflerne over i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Hak Løg, figner og squash i grove stykker.
- Skær cherrytomaterne i halve.
- Tag ærterne fra bælgene og læg dem i en skål for sig.
- Hak ½ chili og ½ bundt persille fint.
- Riv skrællen fra citronen.
- Lad chili, persille og reven citronskal simre i olie på en sauterpande ved svag varme.
- Hak resten af persillen groft, og fordel den ind i lommer i rødspætten.
- Læg fisken i et ovnfast fad med den mørke overside opad. Hæld lidt tør hvidvin i fadet, til det lige dækker bunden.
- Den simrede blanding af citronskal, chili og persille fordeles ud over fiskene.
- Sæt fadet i ovnen med kartoflerne de sidste 20 minutter.
- Blandingen af hakket løg, figner og squash hældes i sauterpanden og steges gyldne ved middelvarme under let omrøring.
- Når der er 10 minutter til spisetid hældes fløden over, og der røres let. Låg på.
- Efter 5 minutter tilsættes friske ærter og cherrytomater. Låg på igen, og så er der serveret om 5 minutter.
Opskriften er udarbejdet af Martin Ritter, Brede fisk, Kgs. Lyngby.
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
2 personer
½ kg. nye kartofler
3 spsk. god rapsolie
2 bundter persille
2 rødløg
10-15 små tørrede figner
½ squash
10 cherrytomater
10 store ærtebælge
½ frisk chili
1 citron
2 rødspætter
½ dl. tør hvidvin
en kvart liter madlavningsfløde