Sprøde rødspætter, rå blomkål og sellericreme
0 min
Sådan gør du
Tid i alt: 25 min.
Fisken sættes direkte ind i ovnen med lidt smør og salt på toppen i 12-15 minutter ved ca. 160-170 grader.
Knoldselleri deles i 8 stykker og koges i letsaltet vand, med saften af ½ citron samt smør til de er helt møre - ca. 20 minutter. Knoldsellerien blendes med mælk til konsistensen er blød og cremet. Smag sellericremen til med salt og peber.
Blegselleri flækkes og ristes på panden i lidt olie. Kom citronsaft over og lad det riste kort tid.
Skær blomkålen i store, tynde skiver og læg dem på et fad. Drys kapers, salt og peber over. Riv til sidst citronskal over og pres saften ud over. Læg fisken på fadet med masser af friske urter oven på.
Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
4 personer
4 panerede rødspættefileter
smør
0,5 knoldselleri
2,5 citron
50 g smør
0,5 dl mælk
2 stilke blegselleri
olie
1 blomkål
1 dl kapers
friske urter
salt og peber