Skip to main content

Thailandsk rejesalat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Lad rejerne dryppe af i en sigte
  • Skær tomaterne i både og løget i tynde skiver.
  • Flæk agurkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
  • Skær chilierne i tynde skiver.
  • Skyl og tør salaten, riv den i grove stykker, og anret den på et fad.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend rejer, grøntsager og dressing grundigt sammen.
  • Anret rejesalaten på salatbladene, og drys med frisk koriander.

 

Servér salaten med kogte jasminris.

Brugt i denne ret

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…

Ingredienser

4 personer



300 g store rejer
4 tomater
1 rødløg
3 skoleagurker el. 1 alm. agurk
1-3 små chili
1 salathoved
1 håndfuld koriander

Dressing:
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
2 kafir-limeblade
1 spsk raps- el. jordnøddeolie
saft af 1 limefrugt

Tilbehør:
kogte jasminris