Skip to main content

Tunmousse med appelsinsalat

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tun drænes for vand og kommes i en blender eller en foodprocessor sammen med hakket løg, creme fraiche, mayonnaise og dild. Blendes til en ensartet masse og smages til med salt og peber.

  • Husblas udblødes i vand, kommes i en lille kasserolle eller vandbad med det væske, der følger med og smeltes ved lav varme. Citronsaften røres i, og det hældes i tunmassen, mens der blendes yderligere.

  • Find en passende form og smør den med olie. Gerne en silikoneform, som er let at få moussen ud af. Fyld moussen i formen, dæk den til og sæt den på køl minimum 2 timer, og meget gerne 3-4 timer, så den kan sætte sig.

  • Knæk bunden af de grønne asparges, skær dem i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge 4-5 minutter, hvorefter de drænes og afkøles.

  • Skær skrællen af appelsinerne og skær fine filetter ud.

  • Tag den færdigsatte mousse ud af formen og anret med grofthakkede pistacienødder samt en frisk salat af asparges, rejer, appelsinfileter og kørvel til.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Brugt i denne ret

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne…

Ingredienser

4 personer


  • 2 ds. tun i vand
  • ½ salatløg
  • 2 spsk. creme fraiche 38%
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. friskhakket dild
  • Salt og peber
  • 2 blade husblas
  • 1/2 citron Saft af citron
  • 25 g pistacienødder
  • 12 grønne asparges
  • 2 appelsiner
  • 150 g store flotte rejer
  • Frisk kørvel