Skip to main content

Bækørreder bagt i folie

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skyl fiskene grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Skær brødet i små stykker og tomaterne i små tern.
  • Hak persille, og hak hvidløget fint.
  • Bland brød, tomater, persille, hvidløg, citronskal, pinjekerner og kapers i en skål.
  • Fordel brødfyldet i bugen på de fire fisk.
  • Læg hver ørred på et stykke folie på ca. 30 cm, og krydr fiskene med salt og peber.
  • Fold kanterne af folien op omkring fisken, hæld ½ dl hvidvin ved hver portion, og dryp med 1 tsk olie.
  • Luk folien om fisken som en pakke, læg pakkerne i en bradepande, og bag dem i 20 minutter.


Servér fisken i pakkerne med nye kartofler, godt brød og en stor skål salat.

Brugt i denne ret

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).

Ørreden har et…

Ingredienser

4 personer



4 bækørreder
1 skive hvedebrød
2 tomater
1 lille bdt. persille
2 fed hvidløg
2 tsk revet citronskal
1 spsk pinjekerner
2 spsk kapers
2 dl hvidvin
4 tsk olivenolie
salt og peber

Tilbehør:
nye kartofler
godt brød el. flûtes
en stor skål frisk salat