Bagt kartoffel med rejedressing
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
- Snit et kors midt i skrællen på hver kartoffel, og læg dem på en bageplade.
- Bag kartoflerne 1-1½ time ved 200 grader.
- Check om kartoflerne er færdige ved at stikke midt i kartoflen med en spids kniv – hvis kartoflen slipper kniven, er den færdig.
- Hak hvidløget fint, og bland det med syrnet fløde.
- Tilsæt paprika og ketchup, og smag til med salt og peber.
- Lad rejerne dryppe af i en sigte, og vend dem i dressingen.
Servér de bagte kartofler med rejedressingen og en stor skål blandet salat.
Tip: Kartoflerne kan bages hurtigt i mikrobølgeovnen: Bag kartoflerne ved højeste effekt, og beregn 5 minutter pr. kartoffel. Det vil sige, at hvis du bager fire kartofler på én gang, skal de bage i alt 20 minutter.
Brugt i denne ret
Reje (Koldtvands)
Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…
Ingredienser
4 personer
300 g optøede rejer
4-8 bagekartofler (ca. 1 ¼ kg)
1 lille fed hvidløg
3 dl syrnet fløde 9%, ylette, letmælksyoghurt e.l.
1 tsk paprika
2 spsk ketchup
salt og peber
Tilbehør:
en stor skål blandet salat