Skip to main content

Dampede muslinger med persillefløde og croutoner

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
  • Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  • Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
  • Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
  • Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
  • Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.

Servér med hvidløgscroutoner

Tip: I stedet for vin kan du bruge øl

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer


1,5 kg muslinger
4 skalotteløg
1 æble
2 spsk olivenolie
1 bundt kruspersille
1 dl hvidvin
2-3 dl fløde 38%
Salt og peber
Hvidløgscroutoner
4 skiver toastbrød
50 g smør
2 fed hvidløg
4 kviste persille