Dampede muslinger med persillefløde og croutoner
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
- Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
- Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
- Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
- Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
- Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
Servér med hvidløgscroutoner
Tip: I stedet for vin kan du bruge øl
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
1,5 kg muslinger
4 skalotteløg
1 æble
2 spsk olivenolie
1 bundt kruspersille
1 dl hvidvin
2-3 dl fløde 38%
Salt og peber
Hvidløgscroutoner
4 skiver toastbrød
50 g smør
2 fed hvidløg
4 kviste persille