Skip to main content

Dampede rødspætter med gulerødder i appelsin

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  • Kog gulerødderne i en gryde med appelsinsaften i 5 minutter.
  • Tilsæt cherrytomater, skru ned for blusset, og lad grøntsagerne simre endnu 2 minutter.
  • Tilsæt grofthakket basilikum, og smag til med salt og peber.
  • Læg to rødspættefileter oven på hinanden, og rul dem sammen.
  • Drys med salt og peber, og læg rødspætterne i en gryde.
  • Hæld 2 dl vand i gryden, og lad fisken småkoge 10 minutter under låg.

 

Servér rødspætterne med appelsingulerødderne og kogt pasta.

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer



500 g rødspættefileter
600 g gulerødder
saft af 2 friske appelsiner
250 g cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber

Tilbehør:
pasta