Skip to main content

Dampet torskefilet med ærtepuré

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Kom ærterne i en gryde med 2 dl vand.
  • Kog ærter og vand i 5 minutter uden låg.
  • Blend ærterne med en stavblender, eller brug en kartoffelmoser.
  • Hak mynten, rør den i ærtepuréen, og smag til med salt og peber.
  • Kog 3 dl vand og ½ tsk salt i en pande eller flad gryde.
  • Læg torskefileterne i vandet, og lad dem simre ved lav temperatur i 7-8 minutter.
  • Tag torsken op af vandet, og anret den på et fad.

 

Servér torsken med ærtepuré, kogte kartofler og brød.

Brugt i denne ret

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider…

Ingredienser

4 personer



500-600 g torskefilet uden skind og ben
500 g frosne ærter
1 håndfuld friske mynteblade
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
groft brød