Skip to main content

Fiskelasagne med hvid fisk og rejer

Tid:
45 min

Sådan gør du

  • Til tomatsaucen steges snittede løg og hvidløg af i lidt olie sammen med timian. Kom sukker i, når løgene er gyldne, og herefter de hakkede tomater. Smag til med salt og peber, og lad det hele simre i ca. 15 min. Juster evt. med lidt vand, så den ikke er for tyk i konsistensen.
  • Til din bechamel smelter du smørret og kommer mel ved. Lad det "bage" lidt i gryden, inden du kommer mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt hver gang du kommer mælk i, så klumperne forsvinder. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Sørg for at din fisk er fri for skind og ben. Del den i store stykker, så du nemt kan fordele den i lasagnen.
  • Skær 1/2 cm. skiver af courgetterne og hold dem og spinaten klar til, når der skal samles.
  • Ved samlingen lægger du allerførst lidt tomatsauce, så pastaen bliver løftet lidt fra bunden.
  • Fordel saucerne, pastaen, courgetterne, spinaten og fisken lagvis med rejerne og lidt af parmesanosten undervejs. Slut af med et generøst lag af saucerne og begge oste revet udover toppen.
  • Bag den ved 200° i 25-30 min.
  • Server den med en lille spinatsalat med citron og olivenolie drysset med lidt ekstra parmesan. 

Brugt i denne ret

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…

Ingredienser

4 personer


Tomatsauce: 

1 løg 

3 fed hvidløg 

1 kvist timian

3 ds. hakkede tomater

1 spsk. sukker

 

Bechamel: 

1 spsk. smør 

1 spsk. hvedemel

3/4 l. mælk

1/2 tsk. muskatnød

 

500 g. hvid fisk

300 g. rejer

 

1 courgette

2 håndfulde spinat

 

8-10 lasagneplader 

 

1 håndfuld revet parmesan 

1 pakke revet mozzarella

 

Lidt ekstra spinat 

Lidt citronsaft og olivenolie