Fiskelasagne med hvid fisk og rejer
Tid:
45 min
45 min
Sådan gør du
- Til tomatsaucen steges snittede løg og hvidløg af i lidt olie sammen med timian. Kom sukker i, når løgene er gyldne, og herefter de hakkede tomater. Smag til med salt og peber, og lad det hele simre i ca. 15 min. Juster evt. med lidt vand, så den ikke er for tyk i konsistensen.
- Til din bechamel smelter du smørret og kommer mel ved. Lad det "bage" lidt i gryden, inden du kommer mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt hver gang du kommer mælk i, så klumperne forsvinder. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Sørg for at din fisk er fri for skind og ben. Del den i store stykker, så du nemt kan fordele den i lasagnen.
- Skær 1/2 cm. skiver af courgetterne og hold dem og spinaten klar til, når der skal samles.
- Ved samlingen lægger du allerførst lidt tomatsauce, så pastaen bliver løftet lidt fra bunden.
- Fordel saucerne, pastaen, courgetterne, spinaten og fisken lagvis med rejerne og lidt af parmesanosten undervejs. Slut af med et generøst lag af saucerne og begge oste revet udover toppen.
- Bag den ved 200° i 25-30 min.
- Server den med en lille spinatsalat med citron og olivenolie drysset med lidt ekstra parmesan.
Brugt i denne ret
Mørksej
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…
Reje (Koldtvands)
Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde…
Ingredienser
4 personer
Tomatsauce:
1 løg
3 fed hvidløg
1 kvist timian
3 ds. hakkede tomater
1 spsk. sukker
Bechamel:
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
3/4 l. mælk
1/2 tsk. muskatnød
500 g. hvid fisk
300 g. rejer
1 courgette
2 håndfulde spinat
8-10 lasagneplader
1 håndfuld revet parmesan
1 pakke revet mozzarella
Lidt ekstra spinat
Lidt citronsaft og olivenolie