Fjordrejebisque
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Bring en stor gryde vand med 2 spsk salt i kog.
- Kom rejerne i det spilkogende vand, kog hurtigt op igen, hæld rejerne i en sigte, og lad dem køle lidt af.
- Pil rejerne, gem skallerne, og opbevar de pillede rejer i en skål i køleskabet.
- Skær grøntsager og hvidløg i små tern.
- Varm olien op i en gryde, og rist rejeskallerne hårdt i olien.
- Tilsæt grøntsagerne, og svits dem sammen med rejeskallerne et par minutter.
- Tilsæt tomatpuré og koriander, og rist et øjeblik.
- Tilsæt hvidvin og vand eller bouillon, og kog suppen op.
- Skru ned for blusset, og lad suppen simre i 30 minutter.
- Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde, kog suppen op, og smag til med salt og peber.
- Fordel rejerne i fire dybe tallerkener, hæld suppen over, og drys med lidt dild eller kørvel.
Servér suppen rygende varm med godt brød.
Tip: Frosne, optøede rejer med skal kan også bruges. Start da ved pkt. 3.
Brugt i denne ret
Fjordreje
Fjordrejen har fem par brystlemmer, det forreste par har små klosakse. Alle…
Ingredienser
4 personer
1 kg fjordrejer
1 løg
1 stor gulerod
2 bladselleristænger
1 fed hvidløg
1 spsk rapsolie
3 spsk tomatpuré
1 tsk tørret koriander
1½ dl hvidvin
1 liter vand el. fiskebouillon
1 dl piskefløde
salt og peber
dild el. kørvel til pynt
Tilbehør:
flûtes el. grovboller