Gratinerede muslinger
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Pil de friskdampede muslinger ud af skallen.
- Vend dem i en god olivenolie og bagefter i rasp.
- Læg muslingerne på et bagepapir.
- Riv osten og drys over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Sæt muslingerne i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter. Muslingerne skal være lysebrune og sprøde.
- Halvér en agurk, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
- Hak ½ rød chili uden kerner og lidt dild.
- Vend det sammen og smag til med salt.
Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
Ca. 3 kg friske muslinger
Ca. 400 g rasp – f.eks. japansk
Rasp
En god olivenolie
Ost til gratinering
1 citron
Lidt frisk dild