Skip to main content

Gratinerede muslinger

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Pil de friskdampede muslinger ud af skallen.
  • Vend dem i en god olivenolie og bagefter i rasp.
  • Læg muslingerne på et bagepapir.
  • Riv osten og drys over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Sæt muslingerne i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter. Muslingerne skal være lysebrune og sprøde.
  • Halvér en agurk, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
  • Hak ½ rød chili uden kerner og lidt dild.
  • Vend det sammen og smag til med salt.

Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer


Ca. 3 kg friske muslinger
Ca. 400 g rasp – f.eks. japansk
Rasp
En god olivenolie
Ost til gratinering
1 citron
Lidt frisk dild