Skip to main content

Grøntsagsrøsti med cremede stenbiderrogn

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær det ene rødløg ud i ultrafine tern og bland ternene med stenbiderrogn (gem lidt til topping), mayonnaise, cremefraiche, finthakket dild og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

  • Skyl kartoffel og gulerod og riv på et groft rivejern ned i en sigte. Riv rødløget med, salt det hele let og lad stå et par minutter. Pres derefter så meget overskydende væske som muligt ud af grøntsagsblandingen.

  • Skyl, tør og hak spinaten groft.

  • Bland spinat, æg og hvedemel i grøntsagsblandingen og rør godt rundt.

  • Smelt smørret på en pande og steg 8 røsti ved middel varme i 3-5 minutter på hver side til de er gyldne og gennemstegte.

  • Server de lune røsti med cremede stenbiderrogn, frisk dild, evt. lidt frisk spinat, frikskværnet sort peber, et par citronbåde og top med friske stenbiderrogn.

Opskrift venligst udlånt af Glyngøre.

Brugt i denne ret

Stenbider

Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk…

Ingredienser

4 personer


CREMEDE STENBIDERROGN

  • 200 g Glyngøre stenbiderrogn
  • 2 rødløg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk cremefraiche 18%
  • Frisk dild
  • 1 citron
  • Salt og peber

GRØNTSAGSRØSTI

  • 1 stor kartoffel
  • 1 gulerod
  • 1 rødløg
  • 50 g spinat
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 20 g smør