Havkat med asparges og spinat
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skyl spinaten grundigt (hvis der bruges frossen spinat skal den tøs op).
- Rens asparges, og skær dem i stykker af 4 cm.
- Rens muslingerne i koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig igen efter et par min., kasseres de.
- Bring vand i kog i en gryde med tætsluttende låg, og tilsæt salt når det koger.
- Rul havkatfileterne sammen på langs, og læg dem i det kogende vand, sammen med muslingerne. Læg låg på.
- Efter 2 min. tilsættes asparges og spinaten, og det hele dampes videre under låg i 2-3 min.
- Skær cocktailtomaterne i både, og krydr med lidt salt. Jævn saucen hvis det ønskes.
- Anret havkatruller, evt. muslinger, spinat og asparges på en varm tallerken, med tomatbåde og sauce. Pynt med en lille kvist frisk timian.
Servéres med godt brød eller nye kartofler.
Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes.
Brugt i denne ret
Havkat
Den almindelige havkat kan kendes på, at kroppen har 10-15 mere eller…
Ingredienser
4 personer
600 g havkatfileter uden skind og ben (ca. 8 stk.)
evt. 16 muslinger (kan udelades)
12-24 asparges
200 g spinat
4 cocktailtomater
salt
Pynt: frisk timian
Tilbehør: Godt brød eller nye kartofler