Havtaske og østers bagt i cocotter
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Grøntsagstoast:
- Skræl gulerødder, persillerødder og skalotteløg, og kog dem møre i vand uden salt.
- Hæld kogevandet fra, og hak grøntsagerne groft i en foodprocessor.
- Rør grøntsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber.
- Rist brødet, og stryg det ristede brød med det friske hvidløg. Fordel grøntsagsmosen på brødene.
Havtaske og østers i cocotter:
- Hak hvidløg og basilikum fint.
- Rør smørret med mandler, ingefær, hvidløg og basilikum.
- Skær havtasken i 8 stykker, og fordel dem i 4 ovnfaste cocotter.
- Åbn østersene med en østerskniv, tag dem ud, og læg 2 i hver cocotte. Hæld saften fra østersene i cocotterne.
- Fordel kryddersmørret på toppen af cocotterne, og krydr med salt og peber.
- Bag cocotterne i 10 min. i ovnen ved 170 grader.
Servér med grøntsagstoastene.
Tip: Du kan undlade østers og evt. bruge lidt ekstra fisk.
I stedet for havtaske kan du anvende havtaskekæber eller havkat.
Brugt i denne ret
Havtaske
Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med…
Ingredienser
4 personer
Grøntsagstoast:
3 gulerødder
3 persillerødder
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike
salt og peber
8 stykker godt italiensk brød
1 fed hvidløg
Havtaske og østers i cocotter:
3 fed hvidløg
1 potte basilikum
50 g blødt smør
50 g mandelsplitter
2 tsk revet ingefær
500 g havtaskefilet uden skind
8 østers
salt og peber