Skip to main content

Havtaske og østers bagt i cocotter

Tid:
0 min

Sådan gør du

Grøntsagstoast:

  • Skræl gulerødder, persillerødder og skalotteløg, og kog dem møre i vand uden salt.
  • Hæld kogevandet fra, og hak grøntsagerne groft i en foodprocessor.
  • Rør grøntsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber.
  • Rist brødet, og stryg det ristede brød med det friske hvidløg. Fordel grøntsagsmosen på brødene.

Havtaske og østers i cocotter:

  • Hak hvidløg og basilikum fint.
  • Rør smørret med mandler, ingefær, hvidløg og basilikum.
  • Skær havtasken i 8 stykker, og fordel dem i 4 ovnfaste cocotter.
  • Åbn østersene med en østerskniv, tag dem ud, og læg 2 i hver cocotte. Hæld saften fra østersene i cocotterne.
  • Fordel kryddersmørret på toppen af cocotterne, og krydr med salt og peber.
  • Bag cocotterne i 10 min. i ovnen ved 170 grader.

Servér med grøntsagstoastene.

Tip: Du kan undlade østers og evt. bruge lidt ekstra fisk.
I stedet for havtaske kan du anvende havtaskekæber eller havkat.

Brugt i denne ret

Havtaske

Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med…

Ingredienser

4 personer


Grøntsagstoast:
3 gulerødder
3 persillerødder
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike
salt og peber
8 stykker godt italiensk brød
1 fed hvidløg

 

Havtaske og østers i cocotter:
3 fed hvidløg
1 potte basilikum
50 g blødt smør
50 g mandelsplitter
2 tsk revet ingefær
500 g havtaskefilet uden skind
8 østers
salt og peber