Skip to main content

Havtaskekæber på spid med nye kartofler og tzatziki

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Yoghurten hældes i et klæde eller kaffefilter og afdrypper natten over (den græske Skal ikke afdryppes), og røres op med fine strimler af agurk, hakket hvidløg, estragon, salt, peber og citronskal.
  • Kartoflerne koges ca. 10 min.
  • Peberfrugterne halveres fra top til bund, og stilk, kerner og hvide hinder fjernes. De pensles med olie og grilles. Herefter deles hver del i fire stykker.
  • Havtaskekæbernernes hinder fjernes. Kæberne skæres i passende stykker, på størrelse med kartoflerne, og vendes med citronsaft.
  • Havtaskestykkerne, kartoflerne og peberfrugterne sættes på spid og grilles.
    Serveres med tzatziki.

Servér f.eks. en blandet grøn salat, dryppet med olivenolie og citronsaft og pyntet med høvlet parmesan og panderistede pinjekerner.

En rosé eller en kølig rødvin passer godt til.

Brugt i denne ret

Havtaske

Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med…

Ingredienser

4 personer


400 g havtaskekæber
citronsaft
4 grillspid
8 små nye kartofler
2 røde peberfrugter
lidt olie

Tzatziki:
½ l yoghurt naturel eller et bæger 200 g græsk yoghurt
1 agurk
1 fed hvidløg
lidt estragon og dild
salt & peber
lidt reven citronskal