Skip to main content

Helstegt skrubbe med citronsauce

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Vend skrubberne i mel krydret med salt og peber.
  • Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen.
  • Steg først skrubberne med rygsiden nedad i ca. 6 minutter.
  • Vend fisken, og steg i yderligere 6 minutter.
  • Pisk mel og bouillon sammen i en gryde, og lad koge i 5 minutter.
  • Pisk æggeblommer sammen med citronsaft, og tilsæt lidt af den varme sauce.
  • Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op – den må ikke koge!
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog sukkerærterne i 2 minutter, og lad dem dryppe af.

 

Servér skrubberne med citronsauce, sukkerærter og kogte kartofler.  

Brugt i denne ret

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…

Ingredienser

4 personer



4 hele skrubber
1 dl hvedemel
salt og peber
2 spsk rapsolie til stegning
200 g sukkerærter

Sauce:
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl citronsaft
salt og peber

Tilbehør:
kartofler