Helstegt skrubbe med citronsauce
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Vend skrubberne i mel krydret med salt og peber.
- Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen.
- Steg først skrubberne med rygsiden nedad i ca. 6 minutter.
- Vend fisken, og steg i yderligere 6 minutter.
- Pisk mel og bouillon sammen i en gryde, og lad koge i 5 minutter.
- Pisk æggeblommer sammen med citronsaft, og tilsæt lidt af den varme sauce.
- Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op – den må ikke koge!
- Smag til med salt og peber.
- Kog sukkerærterne i 2 minutter, og lad dem dryppe af.
Servér skrubberne med citronsauce, sukkerærter og kogte kartofler.
Brugt i denne ret
Skrubbe
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med…
Ingredienser
4 personer
4 hele skrubber
1 dl hvedemel
salt og peber
2 spsk rapsolie til stegning
200 g sukkerærter
Sauce:
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
kartofler