Skip to main content

Hjemmelavede stegte sild

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Varm rørsukker langsomt op i en gryde, til det smelter.

  • Tilsæt hvidvinseddiken sammen med æblemost og vand.

  • Skær skalotteløg i ringe, pres saft og riv skal af citronen, riv peberrod, og tilsæt dettil eddikelagen og kog den op i ca. 5 minutter. Sluk herefter for varmen og lav sildene.

  • Sildefileterne smøres med sennep på indersiden, revet ingefær og hakket persille. Luk sildefileterne. Vend dem i rugmel og krydr med salt og peber.

  • Steg dem i olivenolie ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Smelt herefter smørret. Tag en ske og hæld smeltet smør over sildene mens de steger færdigt. Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Hæld lagen over de stegte sild og drys med friskrevet peberrod og lad herefter sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


300 g ferske sildefileter (eller 300 g stegte sild)
Salt og peber
1 citron
Smør til stegning
2 løg
rugmel
rundt persille
1 dl rørsukker
1 dl vand
2 dl eddike
1/2 liter æblemost
15 peberkorn
3 laurbærblade
2 stk ingefær
frisk timian
4 skiver rugbrød