Lakse-satayspid med jordnøddesauce
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær laksen i 1 cm tynde skiver.
- Træk forsigtigt laksen på små træspid – rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spiddet.
- Bland brun farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld den over laksen.
- Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
- Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
- Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry, evt. finthakket chili samt vand, og lad sucen koge i 15 minutter.
- Blend til en lind sauce, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen.
- Smag jordnøddesaucen til med salt.
- Varm en pande op, og steg laksespiddene 1 minut på hver side.
Servér lakse-satayspiddene med ris og råkostsalat, og brug jordnøddesaucen til både ris, fisk og som dressing på råkosten.
Anden egnet fisk:
ørred eller tun
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
450 g laksefilet uden skind og ben
2 spsk brun farin
1 fed knust hvidløg
1 tsk spidskommen
1½ tsk fiskesauce
1 citron
2 løg
1 spsk rapsolie
100 g ristede peanuts
2 cm ingefær
1 spsk kokosmel
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 tsk karry
evt. ½ chili
4 dl vand
salt
Tilbehør:
ris
råkostsalat af hvidkål, rødkål, gulerod og forårsløg