Skip to main content

Lakse-satayspid med jordnøddesauce

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær laksen i 1 cm tynde skiver.
  • Træk forsigtigt laksen på små træspid – rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spiddet.
  • Bland brun farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld den over laksen.
  • Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  • Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
  • Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry, evt. finthakket chili samt vand, og lad sucen koge i 15 minutter.
  • Blend til en lind sauce, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen.
  • Smag jordnøddesaucen til med salt.
  • Varm en pande op, og steg laksespiddene 1 minut på hver side.

 

Servér lakse-satayspiddene med ris og råkostsalat, og brug jordnøddesaucen til både ris, fisk og som dressing på råkosten.

 

Anden egnet fisk:
ørred eller tun

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer



450 g laksefilet uden skind og ben
2 spsk brun farin
1 fed knust hvidløg
1 tsk spidskommen
1½ tsk fiskesauce
1 citron
2 løg
1 spsk rapsolie
100 g ristede peanuts
2 cm ingefær
1 spsk kokosmel
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 tsk karry
evt. ½ chili
4 dl vand
salt

Tilbehør:
ris
råkostsalat af hvidkål, rødkål, gulerod og forårsløg