Marinerede kryddersild med æble/karrysalat
0 min
Sådan gør du
1. Pisk æggeblommer, sennep og citronsaft i 2 minutter.
2. Tilsæt derefter gradvist olierne under piskning. Smag til med salt og friskkværnet peber.
3. Til karrysalaten skrælles æblerne og skæres i tern på størrelse med kapers.
4. Skær de kogte afkølede æg i samme størrelse.
5. Rør mayonnaise, cremefraiche og ristet karry sammen, og vend herefter æbler, æg, skalotteløg og kapers i karrycremen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
6. Del sildefileten i 2 lige store stykker og placer dem på hver deres halve stykke rugbrød.
7. Form karrysalaten med 2 spiseskeer og placer den på midten af silde.
8. Drys generøst med karse og finthakket purløg.
Venligt udlånt af Tenax Sild/Lykkeberg 1899.
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
6 personer
- 300 g marinerede kryddersild
- Rugbrød
- 1 dl. past. æggeblommer
- 1 spsk. grov sennep
- Saft fra en 1/2 citron
- 3 dl vindruekerneolie
- 2 dl koldpresset rapsolie
- 140 g æbler
- 2 hårdkogte æg
- 110 g mayonnaise
- 110 g cremefraiche 38%
- 10 g ristet karry
- 55 g skalotteløg
- 40 g kapers
- Salt og peber
- 1/2 bdt. purløg
- 1 bk. karse