Skip to main content

Marinerede kryddersild med æble/karrysalat

Tid:
0 min

Sådan gør du

1. Pisk æggeblommer, sennep og citronsaft i 2 minutter.

2. Tilsæt derefter gradvist olierne under piskning. Smag til med salt og friskkværnet peber.

3. Til karrysalaten skrælles æblerne og skæres i tern på størrelse med kapers.

4. Skær de kogte afkølede æg i samme størrelse.

5. Rør mayonnaise, cremefraiche og ristet karry sammen, og vend herefter æbler, æg, skalotteløg og kapers i karrycremen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

6. Del sildefileten i 2 lige store stykker og placer dem på hver deres halve stykke rugbrød.

7. Form karrysalaten med 2 spiseskeer og placer den på midten af silde.

8. Drys generøst med karse og finthakket purløg.

 

Venligt udlånt af Tenax Sild/Lykkeberg 1899.

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

6 personer


  • 300 g marinerede kryddersild
  • Rugbrød
  • 1 dl. past. æggeblommer
  • 1 spsk. grov sennep
  • Saft fra en 1/2 citron
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • 140 g æbler
  • 2 hårdkogte æg
  • 110 g mayonnaise
  • 110 g cremefraiche 38%
  • 10 g ristet karry
  • 55 g skalotteløg
  • 40 g kapers
  • Salt og peber
  • 1/2 bdt. purløg
  • 1 bk. karse