Mørksejfrikadeller thai style
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.
- Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.
- Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.
- Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.
- Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce.
Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.
Brugt i denne ret
Mørksej
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…
Ingredienser
4 personer
4-500 g mørksej u/skind
1 rødløg, ca. 50 g
2 æg
1 spsk mel
1 spsk sambal oelek
1-2 spsk fiskesauce
100 g grønne bønner
¼ bundt basilikum
2 spsk vegetabilsk olie
Spidskålssalat mm.:
1 spidskål
¼ ananas
20 g saltede peanuts
1 dl sød chilisauce
2 lime skåret i ½
Mynte, drys
300 g jasminris, kogte