Stærk thailandsk fiskesuppe
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 minutter.
- Skræl galangaroden, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
- Kom galangarod, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk, og kog ved svag varme i 5 minutter.
- Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
- Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
- Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen.
- Kog endnu 1 minut ved svag varme.
- Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak korianderen groft.
- Kom det hele i suppen, og servér straks.
Tip: Tilsæt evt. 1-2 finthakkede chili ekstra, hvis du synes, suppen skal være stærkere.
Anden egnet fisk:
rødspætte, torsk, kuller
Brugt i denne ret
Mørksej
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…
Ingredienser
4 personer
450 g mørksej
2 dl jasminris
8 dl vand el. hønsebouillon
2 cm galangarod (el. ingefær)
3 stilke citrongræs
1 lille thai-chili
8 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
saft af 2 limefrugter
3 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
2 tomater
1 bdt. forårsløg
1 lille bdt. frisk koriander