Skip to main content

Muslinger i kartoffelragout

Tid:
0 min

Sådan gør du

Opskriften er udviklet af 7.b på Lyngby private Skole i anledning af Fiskebranchens Fisk i timen-konkurrence.

 

  • Varm lidt olivenolie op i en stor gryde, og svits løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt kartofler skåret i små tern samt æblecider.
  • Kog retten godt igennem.
  • Kom de rensede muslinger i gryden,  læg låg på, og lad ragouten simre videre.
  • Vend rundt i muslingerne undervejs.
  • Tilsæt fløde og timian, når muslingerne begynder at åbne sig, og smag retten til med salt og peber.
  • Servér ragouten med godt brød til.

Brugt i denne ret

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…

Ingredienser

4 personer


  • 1 kg muslinger
  • Olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 bagekartofler
  • 3 dl æblecider
  • 1 dl fløde
  • Timian
  • Salt og peber
  • Brød, gerne hjemmebagt