Muslinger i kartoffelragout
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Opskriften er udviklet af 7.b på Lyngby private Skole i anledning af Fiskebranchens Fisk i timen-konkurrence.
- Varm lidt olivenolie op i en stor gryde, og svits løg og hvidløg heri.
- Tilsæt kartofler skåret i små tern samt æblecider.
- Kog retten godt igennem.
- Kom de rensede muslinger i gryden, læg låg på, og lad ragouten simre videre.
- Vend rundt i muslingerne undervejs.
- Tilsæt fløde og timian, når muslingerne begynder at åbne sig, og smag retten til med salt og peber.
- Servér ragouten med godt brød til.
Brugt i denne ret
Blåmusling
Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten…
Ingredienser
4 personer
- 1 kg muslinger
- Olivenolie
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 bagekartofler
- 3 dl æblecider
- 1 dl fløde
- Timian
- Salt og peber
- Brød, gerne hjemmebagt