Skip to main content

Nigiri-sushi

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær laksen i korte skiver på skrå, ca. 4 mm tykke.  
  • Kom koldt vand i en skål til at dyppe fingrene i. 
  • Fugt fingrene med lidt vand, og form de kogte ris til en lille oval risbolle i hånden – tryk risene, til de hænger godt sammen. 
  • Smør lidt wasabi på den ene side af et stykke laks, og læg risbollen ovenpå. 
  • Tryk ris og fisk godt sammen, og anret nigiri-sushien med fiskesiden opad på et fad.

 

Servér med syltet ingefær, sojasauce og evt. ekstra wasabi.

 

Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i 24 timer.

 

Tip: Lav evt. en hel portion sushiris, brug halvdelen af risene til california rolls, og lav nigiri-sushi af resten. I stedet for rå laks kan du bruge røget laks i skiver. Skær lakseskiverne i 4 cm brede stykker, så fisken kan dække det meste af risbollen. Brug 150-200 g røget laks til ½ portion sushiris.

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

6 personer


Opskriften rækker til 30 stk.

½ portion sushiris (se opskrift under Sushitips)
400-500 g laksefilet uden skind og ben
1-2 tsk wasabi (japansk peberrod, som købes som pulver eller i tube) 

Tilbehør:
syltet ingefær i tynde skiver
sojasauce
evt. wasabi