Nigiri-sushi
0 min
Sådan gør du
- Skær laksen i korte skiver på skrå, ca. 4 mm tykke.
- Kom koldt vand i en skål til at dyppe fingrene i.
- Fugt fingrene med lidt vand, og form de kogte ris til en lille oval risbolle i hånden – tryk risene, til de hænger godt sammen.
- Smør lidt wasabi på den ene side af et stykke laks, og læg risbollen ovenpå.
- Tryk ris og fisk godt sammen, og anret nigiri-sushien med fiskesiden opad på et fad.
Servér med syltet ingefær, sojasauce og evt. ekstra wasabi.
Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i 24 timer.
Tip: Lav evt. en hel portion sushiris, brug halvdelen af risene til california rolls, og lav nigiri-sushi af resten. I stedet for rå laks kan du bruge røget laks i skiver. Skær lakseskiverne i 4 cm brede stykker, så fisken kan dække det meste af risbollen. Brug 150-200 g røget laks til ½ portion sushiris.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
6 personer
Opskriften rækker til 30 stk.
½ portion sushiris (se opskrift under Sushitips)
400-500 g laksefilet uden skind og ben
1-2 tsk wasabi (japansk peberrod, som købes som pulver eller i tube)
Tilbehør:
syltet ingefær i tynde skiver
sojasauce
evt. wasabi