Skip to main content

Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader C.
  • Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
  • Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
  • Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
  • Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
  • Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
  • Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
  • Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
  • Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.

Servér med frisk pasta og en stor skål salat.

Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende filet af andre fisketyper.

Brugt i denne ret

Rødtunge

Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille…

Ingredienser

4 personer


500 g rødtungefilet
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
4 friske tomater
1 fed hvidløg
saft af 1 appelsin
1 håndfuld basilikumblade

Tilbehør:
Frisk pasta
En stor skål blandet salat