Skip to main content

Rødtunge dampet med citron og fennikel

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Klip de yderste finner af rødtungerne.
  • Hæld melet op på en stor tallerken, og vend rødtungerne i melet.
  • Varm 1 spsk olie op på én stor eller to mindre pander.
  • Steg rødtungerne ved jævn varme 5 min. på den ene side.
  • Knus fennikelfrøene groft i en morter eller med en kniv på skærebrættet.
  • Drys fisken med fennikelfrø, salt og peber.
  • Hæld citronsaft og hvidvin ved fisken, damp 1 min., og vend fisken om. Damp fisken 5 min. på den anden side. Tilsæt lidt vand, hvis væsken på panden koger helt væk.
  • Kog en stor gryde letsaltet vand op.
  • Skær hver julesalat i 8 både. Kog julesalaten 1 min. i vandet. Varm 1 spsk olie op i en gryde, tag julesalaten op af vandet med en hulske, og kom den i gryden.
  • Svits kjulesalaten i olie i 2-3 min. ved jævn varme. Pluk bladene af persillen, og svits den med julesalaten lige inden servering.
  • Kog pastaen i vandet i det antal min., der er angivet på emballagen.
  • Hæld pastaen i en sigte, og vend den derefter med 1 spsk olie.

Servér fisken på et stort fad, og servér med julesalat og friskkogt pasta.

Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende andre fisketyper.

Brugt i denne ret

Rødtunge

Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille…

Ingredienser

4 personer


2 flåede hele rødtunger, ca. 800 g i alt
2 dl hvedemel
3 spsk olivenolie
1 tsk fennikelfrø
salt og peber
saft af 1 citron
2 dl hvidvin
4 julesalat
1 lille bundt bredbladet persille
500 g frisk spinatpasta