Rødtunge dampet med citron og fennikel
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Klip de yderste finner af rødtungerne.
- Hæld melet op på en stor tallerken, og vend rødtungerne i melet.
- Varm 1 spsk olie op på én stor eller to mindre pander.
- Steg rødtungerne ved jævn varme 5 min. på den ene side.
- Knus fennikelfrøene groft i en morter eller med en kniv på skærebrættet.
- Drys fisken med fennikelfrø, salt og peber.
- Hæld citronsaft og hvidvin ved fisken, damp 1 min., og vend fisken om. Damp fisken 5 min. på den anden side. Tilsæt lidt vand, hvis væsken på panden koger helt væk.
- Kog en stor gryde letsaltet vand op.
- Skær hver julesalat i 8 både. Kog julesalaten 1 min. i vandet. Varm 1 spsk olie op i en gryde, tag julesalaten op af vandet med en hulske, og kom den i gryden.
- Svits kjulesalaten i olie i 2-3 min. ved jævn varme. Pluk bladene af persillen, og svits den med julesalaten lige inden servering.
- Kog pastaen i vandet i det antal min., der er angivet på emballagen.
- Hæld pastaen i en sigte, og vend den derefter med 1 spsk olie.
Servér fisken på et stort fad, og servér med julesalat og friskkogt pasta.
Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende andre fisketyper.
Brugt i denne ret
Rødtunge
Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille…
Ingredienser
4 personer
2 flåede hele rødtunger, ca. 800 g i alt
2 dl hvedemel
3 spsk olivenolie
1 tsk fennikelfrø
salt og peber
saft af 1 citron
2 dl hvidvin
4 julesalat
1 lille bundt bredbladet persille
500 g frisk spinatpasta