Rødtunge på grill
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
- Kog aspargesene 3-4 minutter i letsaltet vand.
- Skyl og tør salaten.
- Pisk olie og citronsaft sammen, vend salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Fordel salaten på fire tallerkener, og læg aspargesene oven på.
- Pensl fisken med lidt olie, og steg den på en meget varm grill eller grillpande – vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
- Grilles rødtungen på en grill kan den kommes i en dobbeltrist. Dobbeltristen er et vigtigt redskab, når du griller fisk, da fisken nemt vendes med et enkelt greb. Fisk i filet, som nemt kan gå i stykker under tilberedningen, holdes fast med dobbeltristen.
- Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
- Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom en top på hver portion fisk.
- Drys fjordrejerne over hver portion.
Servér med små kartofler og godt brød.
Tip: Er det svært at opdrive fjordrejer, så brug i stedet almindelige rejer.
Brugt i denne ret
Rødtunge
Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille…
Ingredienser
4 personer
4 rødtunge fileter uden skind
100 g pillede rejer (evt. fjordrejer)
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
100 g spæde salatblade
1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 håndfuld blandede krydderurter (f.eks. kørvel, dild, purløg, basilikum og persille)
Tilbehør:
små kartofler
godt brød